Ekonomi Bakanlığı tarafından ihracatçıların ihracat desteklerine ilişkin mevzuatın kolay anlaşılması ve gerekli evraklara ulaşılmasında yaşanan sıkıntıların giderilmesi için ihracat desteklerine yönelik web sitesi hizmete sunuldu.

Firmaların mevzuatı anlaması ve evraklara erişimde yaşanan sıkıntılarının giderilmesi için “www.kolaydestek.gov.tr” alan adıyla internet sitesi kullanıma açıldı. Web sitesinde bakanlığın tüm destekleri görsel olarak anlatılıyor. Belgeler firmalara hazır olarak sunuluyor.

Firmalara, gerekli belgeleri indirerek, sitenin yönlendirdiği yere başvurularını yapmak ve destek ödemelerini almak kalıyor.

Ayrıca, 1 Nisan’dan itibaren yapılacak ihracat destek müracaatları, firmaların kayıtlı elektronik posta (KEP) adresleri üzerinden elektronik imzalı olarak elektronik ortamda alınmaya başlanacak. Bu tarihten itibaren kağıt ortamında yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Ekonomi Bakanlığı, bu uygulamayla başvuru süreçlerinin hızlanmasını, devlet desteklerinde hizmet kalitesinin artırılmasını ve uygulamada etkinlik sağlanmasını hedefliyor.

Söz konusu ihracat teşvik ve desteler hakkında ayrıntılı bilgi almak için müşavirliğimizle iletişime geçebilirsiniz.